top of page

Over Selv

Twee gedroogde bladeren
IMG_4363.JPG

Meer weten over Selv

Mijn naam is zoals genoemd, Graciella Verloop, het gezicht achter SELV.  Ik sta vol in het leven waarin ik onder andere moeder mag zijn van mijn dochter, ten volste geniet van verbinden met de 

mooie mensen om mij heen, van de ontdekkingstocht in mijzelf, van muziek waar ik mijn hobby van heb gemaakt en de rol van GZ-psycholoog mag vervullen. 

 

Ik beoefen mijn beroep met dankbaarheid nu zo’n 18 jaar uit en heb ervaringen opgedaan in verschillende takken van de reguliere GGZ. Van een autisme-team naar een ADHD-team, van werken met jongeren met heftige psychiatrische problematiek tot werken in de basis GGZ met volwassenen met relatief lichte problematiek.  

Een grote verscheidenheid aan redenen kunnen maken dat jij je nu wilt aanmelden bij een psycholoog. Bij SELV richt ik mij niet tot een specifieke groep klachten maar ben vooral geïnteresseerd in het verklaringsmodel; waarom juist jij nu met deze klachten kampt.                

Waar nodig kan er wel aandacht zijn voor de specifieke klacht maar veelal zullen we proberen te achterhalen waarom deze klachten nu zijn opgekomen. 

Ik werk eclectisch en veelal vanuit de methodiek schematherapie. Indien passend/nodig kunnen andere methodieken ingezet worden (zoals EMDR of CGT).   

Niet iedereen kan zijn diep gewortelde patronen geheel doorbreken met enkel gesprekken. 

Waardoor het soms welkom kan zijn om een uitstapje te nemen naar een therapeut vanuit een andere invalshoek ( zoals bijvoorbeeld een ademcoach of bewegingstherapeut). Dit is geen must maar kan soms een advies zijn. SELV is ook gelokaliseerd in een centrum ( studio oost-west) waar therapeuten vanuit diverse invalhoeken samen werken waardoor een verwijzing binnen het pand kan plaats vinden. 

Zie ook www.studiooostwest.nl  

 

Daarbij aansluitend merk ik dat de spirituele ontwikkeling nog eens een vergeten kindje is binnen de psychologie, die wat mij betreft meer aandacht mag krijgen. Ook hier geldt; als het bij je past, weet dat daar ruimte voor kan zijn. Evenzo voor enthogenen, psychedelica gebruikt voor spirituele ontwikkeling. Hier lijkt, mentale bnnen de reguliere zorg, nog een taboe op te berusten onderwijl de effectiviteit bij diverse problematiek steeds meer onderbouwd wordt door wetenschappelijk onderzoek. Weet dat het onderwerp besproken kan worden (bijvoorbeeld ter ondersteuning van je intergratie proces).

 

Goed om te weten; 

  • Wanneer suïcidaliteit duidelijk op de voorgrond staat, kan ik je binnen SELV niet behandelen. Het zelfde geldt voor een psychose die op de voorgrond staat. SELV is hier niet op ingericht en kan je daarin niet het beste ondersteunen. Gedachten aan de dood van voorbijgaande aard zijn vrij veel voorkomend en kunnen wel een plekje krijgen binnen SELV evenals licht psychotische verschijnselen die niet op de voorgrond staan. 

  • Bij SELV kunnen geen medicijnen voorgeschreven worden. 

  • SELV heeft geen contracten met verzekeraars dat betekent; dat je na betaling zelf de factuur bij je verzekeraar mag aandienen die gemiddeld 75% tot 100% van de behandeling vergoeden. Het is dus goed om vooraf even bij je verzekeraar een check te doen zodat je weet waar je aan toe bent. 

bottom of page